Min härliga egodag

Gårdagen blev en riktigt suverän egodag :) Jag var naturligtvis rädd att den skulle bli helt tvärtom! Jag har ju liksom dels svårt att fullt ut tro på mig själv, och har ju dessutom ett starkt behov av kontroll och ordning. Rädslan inför gårdagens handlingsplansworkshop fann sin grogrund i väldigt dåliga förberedelser; en period fylld med utvecklingssamtal, svåra personliga samtal, försäljningsdribbel, intressanta och lovande rekryteringssamtal samt en massiv, förvirrad och otroligt uppretande uppföljning av ekonomi (det var ju det där med kontroll igen och där har jag inte haft full så mycket av den varan). Det slutade så illa, att trots ett kämpande under helgen, så fick jag hacka ihop det sista på planet till Stockholm. Sundsvallsflyg erbjuder inte stora utrymmen för arbetande konsulter med laptop :) men det gick förhållandevis bra. Eftersom jag skulle komma ner en kvart innan vi skulle starta så skulle jag inte ha fulla möjligheter att ställa om rummet och köra med blädderblocksskrivna instruktioner så jag hackade i powerpoint. Som det sista så valde jag ut en bild att symbolisera workshoppen med och det fick bli min dropparpåtaket (se den på fotosidan) för att ge en känsla av en mängd åtgärder, stora som små, som behöver fösas ihop till en större helhet.

Med ett sinne för processen och en hel del flexibilitet kopplat till den processen så tog vi oss åt rätt håll under workshopen. Jag envisas ju med att köra incheckningar och reflektion för att inte bara fokusera på resultatet utan hitta och utveckla framgångsfaktorer i gruppens interna förtroendenivå och deras kunskaper om varandra. Det fungerar oftast bra, men kan för en otålig grupp vara stressande och jag tycker att det är svårt att hantera den otåligheten. Min improvisation och mitt lyssnande gjorde dock att alla fick komma till tals vilket innebar att vi skruvade på arbetssättet en smula och det gav ett större lugn i rummet. Skönt att jag känner mig trygg med det, att ändra spår och arbetssätt kan för andra vara störande, men jag ser det som en konst att anpassa mig och modellen efter förutsättningarna, och här var det nödvändigt. Jag har också en stark tro på att det är viktigast att forma en kultur i gruppen och i deras arbetssätt och förhållningssätt, åtminstone i det här fallet. Struktur och dokument och dokumentation kan komma senare. Det är ju konsultens svåra bedömning, och igår känner jag att det blev riktigt bra! En 8 av 10 i slutändan.

Sedan hade jag ett makalöst strukturmöte på eftermiddagen. I en verklighet med blandning av stark ordning och vansinnigt strul fick vi improvisera. Det var oförberett totalt, och blev riktigt, bra men på det mötet var strukturen verkligen i fokus, och inte flexibiliteten. Det var nödvändigt med ett stramare resultat som hade en hög grad av ordning och logik. Det blev ju alltså makalöst bra :D Jag har tvyvkikat på mobilkamerabilderna nu på morgonen :) Tillsammans hamnade vi två på rätt gemensam nivå och vi har ändå rätt olika egenskaper och beteenden inom oss. En solklar 9 av 10 om jag nu skulle behöva bedöma insatsen, men det var så skönt att få börja från scratch och bygga något med en näsa för kopplingar och samband, och ett sinne för skönhet i saker som processer och modeller ;)

 Fick sedan vara med på en avtackningsmiddag och jag hade väldigt roligt. Och till skillnad från tidigare när jag som konsult försökt att avskärma mig från gruppen så deltog jag igår fullt ut. Och det var jättetrevligt. Och så skönt för mig ego som kände sig så uppskattat och välkommet :) Lite ynkligt kan låta, men så mänskligt. Att jag drack vinet och inte bara smuttade och därför har lite röda ögon idag, det kan jag ta. Jag ska ju inte leda något arbete idag. Jag ska gå på säljutbildning i CMS-system ;)

Jag har också sovit tungt och oväckt en hel natt! Jag vaknade och gick upp innan väckarmobilen började spela Jose Gonzalez. Det är underbart att få sova ostört. Inte för att det är ounderbart att vara pappa och väckt ett par gånger per natt, för det är det inte, men sömn är ju ett måste för min hjärna, så vi får se hur snyggt den kan arbeta idag. Vi börjar med det här inlägget så får vi se :)

Jag är ju bra, juh :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *