Ojdå, tänkte inte på det

Vi har haft stämmor i Sundsvall 42. Både föreningsstämma och bolagsstämma. Det tillkom fler företag under stämman och vi börjar vara riktigt många organisationer i regionen som intresserar oss för gemensamt utvecklingsarbete inom verksamhets- och affärsutveckling med koppling till IT.

Jag har ju en plats i bolagsstyrelsen, och blev i år vald till vice ordförande. Spännande och roligt, visst, men ett skådespel eftersom vår ordförande har en stark hand och tydlig riktning och en väldigt bra relation med VD i bolaget. Trodde jag :) Det visade sig att vice ordförande alltid håller talet vid galamiddagen. Jag såg lite finurliga ansikten och snirkliga leenden runt konferensbordet. Jag insåg att det krävs något extra, något utöver det vanliga. Jag kom dessutom ihåg Eva Kristofferssons klockrena och aktuella och väldigt roliga tal från forna S42-middagar.

Nu är det min tur att damma av talaregenskaperna. Jag insåg direkt att jag ska prata om gnuerna och krokodilerna, och vandringen över floden. Summan av alla målen… eller nej. Kanske inte :) Jag ska nog prata om den där dinosaurfisken som fått en extra fena i evolutionens tombola och nu simmar omkring snett och osäkert genom vattnen, för oss leverantörssvanödlor att kasta oss över. Eller så näej…

Hjälp, jag behöver förslag och sunt förnuft :D

2 thoughts on “Ojdå, tänkte inte på det

  1. Du ska givetvis använda dig av liknelser lika de du använder här, och komma till en poäng som gör samtliga imonerade och fulla av nya visioner.
    Lätt som en plätt!

    Markattan, länge sen sist…

  2. Javisst, som en vandring i parken :) Satt på ett utvärderingsmöte förra veckan och hörde kommentaren ”Den resa vi har framför oss, det är ingen utflykt!”. Gillade den dramatiska udden, och ska försöka hitta nån liknande ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *