Tips att bli smartare

Wired har en artikel om 12 sätt att bli smartare. Bortsett från vansinniga tips om droger som metamfetamin och koffein så fanns där några guldkorn att komma ihåg som sätt att komplettera sökandet och coachendet efter förståelse med:

a) Det finns studier som visar att en viss typ av fysisk träning påverkar intelligensen på ett positivt sätt. Oavsett om det är intelligensen eller den mentala prestationsförmågan så att du använder din intelligens på bästa sätt så är det ju ett intressant tips. I ett förändringsprogram, se till att arbeta med friskvård för alla inblandade. Och sluta inte :)

b) Om du grips av panik blir du korkad. Det är ju en av grundtesterna i mitt föredrag om Förändring utan stress. Stressen slår av flera hjärnfunktioner och hämmar din förmåga. Så kul att det också går att belägga vetenskapligt ;)

c) Tänk positivt. Många har en högre förmåga än de tror, och det gör att de begränsar sig själva helt i onödan. Att tänka positivt, du intalar dig att du kan, det gör dig effektivare och smartare, och stärker säkert möjligheterna att nå förståelse. Men hur gör du innan du förstått det…eftersom du är för stressad ;)

d) Ett av de märkligaste men fräckaste tipsen var att distrahera sig själv. Det ska alltså förstärka lärandet av sak X om du tänker på x1 och x2. Det får antagligen inte vara väsensskilda ämnen men lite annorlunda, det gör att hjärnan koncentrerar sig hårdare på X för att blockera x1 och x2 :) Om det funkar, jag måste testa först innan jag tror på denna :)

Men, hey, ActionReflectionLearning är ju mitt motto så det är bara att kasta sig in i Action och se vad som händer. Se upp där nere ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *