Personliga Bs and Cs

Inför en workshop förra veckan hade jag ett samtal med en arrangerande kollega om agendan. Vi hade tänkt avsluta reflektionspunkten med benefits and concerns [Bs and Cs], en enkel modell för att bli konkret i sin återkoppling. Hon berättade då att hon gjort en personlig Bs and Cs vid ett tillfälle i livet då hon stod inför ett livsavgörande steg. Hon spaltade upp fördelarna och riskerna i två grupper och gick igenom dem var för sig. För varje concern beskrev hon vad den betydde och hur hon skulle kunna undvika effekterna.

När hon tagit klivet, för alla benefits vägde tyngre än concernsen, hamnade hon ibland i lägen då det en dag kändes som att det var några concerns för många :) och då var sammanställningen bra att ha. Det var lätt att se vad som var värdefullt med steget, och vilka nackdelar som var tydliga redan vid beslutet. Det klargjorde vågskålen, lyfte fram fördelarna och gjorde dem tydliga. Det fanns mer att vara glad över än att sura ner sig för. Vinden vände och dagen blev bättre :) Makalöst!

Ytterligare en annan kollega stod inför ett stort beslut som skulle ge allvarliga konsekvenser för honom tidigare i vintras. I samtal lyfte han fram oro och osäkerhet.
– Är detta rätt för mig?
– Kommer det att innebära för stora uppoffringar?
– Säljer jag ut mig?
Jag tipsade om att skriva ett kontrakt med sig själv på samma sätt som vi gör med andra människor i andra typer av affärer. Beskriv vad det är du köper till din framtid, vilka fördelar du ser, vilken effekt det ger dig, vilka mål du når, hur det bidrar till dina drömmar, vad du kommer att få uppleva. Lista sedan det du är beredd att betala, vilka offer du måste göra, vilka konsekvenser det ger för dem i din närhet, vilka känslor förändringen kan framkalla.

Om du kan bli tydlig i detta går det att komma tillbaka och se om affären håller. Har du i det nya stött på mer ”kostnader” än det du kom överens med dig själv om, eller innebar det större ”intäkter” än du tänkt dig? Ni kan ha små styrgruppsmöten, du och dig själv, och följa leverans och kostnad och … nja, vi kanske inte ska överdriva :) Men det är ett bra sätt att få struktur i sina tankar inför en övergång som stressar och stör…

Mina Bs and Cs? Jo, jag har också gjort såna, men inte i dokumentform. Jag har mina i huvudet, och när jag bytte jobb för ett år sedan och gick till Steria upprättade jag ett mentalt kontrakt som synkades med min utvecklingsplan. Jag har gått tilbaka, analyserat och reviderat…det känns viktigt att hela tiden hålla framtiden levande ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *