Vacker film för älskare av grafik och matematik

I somras var familjen på sol- och badsemester på Kreta. För att få lite lugn och ro i solstolen med mina böcker skapade jag några ”kluringar” åt barnen så att de hade något att göra som inte skvätte vatten på sin pappa eller krävde och lockade mitt engagemang :) Några av uppgifterna handlade om sifferserier och de skulle fortsätta serien 1 3 5 7 eller fortsätta serien 1 2 4 8. En av dessa sifferserier var 1 1 2 3 5 8. Det är ju en klassiker inom matematiken och jag blev glad när båda döttrarna nappade på idén och förstod Fibonnacci-funktionens magi! De räknade väldigt långt fulla av iver och engagemang.

När vi kom hem råkade jag se en länk på Facebook till en film på Youtube som vackert kunde visa möjligheterna med Fibonacci och dess inneboende mönster. Den var helt fantastisk och drömlik och gav en skön koppling mellan matematiken och naturen och den vackra relationen dem emellan. Se den och säg vad ni tycker… :)

3 thoughts on “Vacker film för älskare av grafik och matematik

  1. Hej
    Helt underbar sida gillades massor av mig o min familj.
    ser hur Gud skapat allt upp ett underbart sätt.

  2. Tack Jessica! Kul att ni tyckte om den allihop. Solrosorna är så vackra och att det finns ett så enkelt mönster där bakom är inspirerande och tankeväckande. Nyfikenheten och vetgirigheten väcks. Tack igen!

Kommentera