Tänk på tre saker…

Ibland är det svårt att slappna av. Tankarna rusar, känslorna spelar och minnen gör sig påminda. Ibland är det om det som hänt, ibland om det som kan hända. När det inträffar på kvällen kan det vara svårt att somna. Spelar ingen roll om du är fem eller femtio.

Jag har gett tjejerna uppgifter när det har hänt för dom. En gång fick Emilia i uppdrag att rita upp tre olika klassrum. I vart och ett gick det en sorts val, och då blev säkert klassrummet annorlunda beroende på typ av val :) Ikväll fick båda tjejerna ranka de tre coolaste och mest fantastiska målvaktsräddningarna de skulle kunna göra i fotboll! Fantasi är helt tillåtet och en rolig krydda när de sedan berättar. Vi har klätt gosedjur i olika kläder i olika färger, tänkt ut de tre smartaste grejerna att ta med till en öde ö, de tre bästa slalomtävlingarna osv.

Det finurliga är att tänka på något specifikt istället för det som håller dig vaken. Att på ett mini-meditativt sätt skala bort allt annat, och locka hjärnan in i ett fantasi- och dröm-tillstånd där det är enkelt att glida in i sömnen. Då förbättrar vi oddsen.

Tror jag ;D God natt!

One thought on “Tänk på tre saker…

Kommentera