Between jobs

En annorlunda situation har uppstått. Barnen berättar på skolan att jag är arbetslös och inte har något jobb att gå till. Jag har fått medlidande blickar från människor som jag tror bär på en uppfattning om mig och min situation, men som inte säger något. Fantastiskt märkligt. Jag har ju lämnat både min chefstjänst och kontoret. Är liksom klar nu. Eller klar och klar… Överlämnandet är klart, och jag är inte en del av varken verksamhet eller ledning, trots att jag gör en del uppgifter åt företaget hemifrån. Men jag är ju inte klar med alla avslut, och alla människor som jag känner. Till det har tiden inte alls räckt till. Jag tror dessutom att jag varit så stressad och pressad att jag inte haft förmågan till att regissera mig själv och min situation för att bli särdeles bra. Men jag känner återigen att dessa avslut är viktiga för att knyta ihop sin historia och framtid med människor omkring.

Jag har tackat jag till att vara vikarie på Sundsvall 42 också. Jag ska föreläsa istället för någon. Har ingen aning om vem det var, och vet ännu inte riktigt vad jag ska tala om, annat än att det kommer att bli bra :) Det kommer dock olägligt eftersom jag ska ha läst bok tre (Simians, Cyborgs and Women – Donna Haraway) i sociologin samtidigt, och skriva två A4 under tiden som jag skriver en föreläsning. Läge för lite rosenrot igen kanske. Den höll mig alert under vecka 42 förra året ;)

På årets konferens kommer det att finnas en helt ny delkonferens; Öppenhet, delaktighet, samproduktion. Det är framtidens delkonferens som syftar till ett hållbarare samhälle. Genom mer samverkan kan vi minska vårt totala uttag av naturens resurser och leva bättre med mindre. Den offentliga sektorn är uppenbar som måltavla och publik för ett ökat samarbete men även näringslivet har sina möjligheter. det kommer att bli sanslöst spännande att se vad det blir av den här delkonferensen.

Kom dit och lyssna!

5 thoughts on “Between jobs

  1. Ska du prata i din egen delkoferens? eller en annan? Hoppas inte du missar min lilla stund :-)

  2. Nej, jag pratar i E Arbetslivsutveckling :) Hur skulle det se ut om jag skulle prata i min egen delkonferens hehe. Snacka om svågerpolitik ;) Så jag kommer att lyssna på din föreläsning, men riskerar att missa Björns, men så är livet att man både får plus och minus. Alltså plusset att lyssna på Viktoria då och minuset att missa Björn alltså, eller ähh.. Vi får väl se, men jag hoppas att vi ses både dag och kväll :D

  3. Det skulle va intressant att höra dig men jag kan inte det i år tyvärr. Har du något man kan läsa om man vill lära sig nåt?
    Att du är mellan jobb. Det hade jag kunnat sätta en peng på för länge sen, men oddsen var för låga.

  4. Nja, hade ju inte tänkt lägga ut något, men har lovat att göra det ändå. Ska bara rensa manuset från tidkoder och annat trams så kommer det ut på en peterA.se nära dig ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *