Irving Penn is no more

En annan stor stjärna har gått ur tiden. Tidigare i år var det Arne Naess och Michael Jackson, och i veckan som gick dog Irving Penn, 92 år gammal. Penn var en av de allra största inom fotografi under sin livstid och har varit stilbildare för fler fotografer än jag mött i mitt liv :) Han är för många kanske mest känd för arbetet i Vogue även om han producerat väldigt mycket bra saker. Allt uppskattar jag väl inte, smaken är ju som baken, men visst har jag beundrat många av hans bilder :)

Läs mer på Fotosidan, DN eller läs en riktigt bra nekrolog på New York Times där du även hittar lite bilder från Penns långa karriär.

Med tanke på att jag har Bourdieus studier av amatörfotografin som en del i min föreläsning på Sundsvall42 nästa vecka så är det klockren timing att fotografi blir en stor nyhet veckan före. Dock inte på grund av en amatörfotograf, utan tvärtom ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *