Fotografering utan kommunikation

Wow, jobbigt. Jag fick inte med mig CF-läsaren till Duved :( Jag kan skylla på andra i min omgivning men jag borde ha sett till att den kom med i packningen. Nu ligger den hemma i vardagsrummet till ingen nytta. Att inte kunna läsa över bilderna till datorn på kvällen ger två effekter.

Dels måste jag ransonera mitt fotograferande! Det är ju Lilla Världscupsfinaler och jag vill kunna fota allt som känns intressant och allt som kan bli en bra bild, och kunna slösa med bilder på åkare jag känner och gillar. Nu måste jag begränsa mig till 2500 bilder circa – på fem dagar! Som tur var hade vi så dåligt väder under onsdag-torsdag så att träningen inte gav så många fina fototillfällen :) Det var snöstorm ena stunden och full snöstorm andra stunden. Åkarna var ute ändå, och när den formella banträningen var över stack de iväg på twintips och körde fritt. Coolt! Idag körde dom superG och det gick väldigt fort. Vican hade tur att slippa snöfall och blåst under sitt åk och gjorde riktigt bra ifrån sig. Antagligen det bästa fartåk hon nånsin gjort. Jag frossade i bilder när hon åkte. Det unnade jag henne ;)

Men dessutom så kan jag inte kommunicera med bilderna! Jag kan inte visa dem på något vettigt sätt. Det enda formatet är på kamerans skärm och även om den är 3″ stor så blir det inte riktigt bra. MMen jag kan inte heller få ut dem på webben på något sätt. Varken här på peterA.se eller på Facebook. Det gör att jag inte kan påverka andra på något sätt och det känns lamt och mesigt. Jag vill ju kunna visa upp bilderna för både åkare, ledare och föräldrar. Det skulle ha varit extra skoj att göra det under brinnande tävling, men nu går inte det. Kommunikationen är bruten.

Jag inser plötsligt att fotograferandet är en form av kommunikation. Antingen internt med mig själv, eller i väldigt många fall, externt med alla er som tittar på bilderna och låter dem påverka. Fotografering utan kommunikation är som en bil utan takbox ;) Vår kommunikation blir inte momentan under Lilla Världscupen utan jag får återkomma när vi kommit hem från Åre :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *