Fy vad sur jag är, och fy så illa det går

Att sinnesstämning och perception hänger ihop har jag förstått. Det finns många coola exempel på det när vår syn eller hörsel spökar med oss. Kanske det till och med är så att vi tjänar på att fantisera ihop troll och krokodiler i en mörk skog, så som Snövit gör i den fina Disneyfilmen från 1937. På det sättet blir vi uppmärksamma och ger oss inte ut på några vilda turer utan ser till att komma hem i säkerhet. Vi människor är ju inte högpresterande i mörker direkt :) Mer sansade exempel är att vi överskattar lutningen av en uppförsbacke när vi är trötta, också det ett framgångsmönster för att inte utsätta oss för onödigt slitsamma prövningar :)

Ikväll har jag fått exempel på att prestation också påverkas av sinnesstämningar, och ett bevis för att kognition därmed är förkroppsligad ;) Jag försöker skriva nya kapitel till gruppuppgiften i Social interaktion och kognition, men det går inte. Vi fick ett U (!) och måste göra om uppgiften i vissa delar. Jag är lite lack och less och det blir inge bra.

Jag går och lägger mig och läser tidningen Foto istället och drömmer om en egen Canon Pixma PRO 9500 MkII istället. De testar den mot Epsons nya, ska bli intressant att se vem som går segrande ur den striden :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *