Interaktionssamhället 3.0

Jaja, här hade man för att man trodde att man var ett framtidsorakel :( Jag läste intressanta utlysningar från Vinnova igår kväll. Det handlade om utmaningsdriven innovation och syftar till att identifiera och utveckla områden där Sverige kan ha en internationellt ledande innovationskraft. Jag läste igenom och hittade satsningsområdet Informationssamhället 3.0 som vinnova beskriver med Informationssamhället har i grunden förändrat bl.a. hur vi bedriver affärer, utvecklar produkter, agerar som konsumenter och interagerar som människor. Europa har mer än 250 miljoner Internetanvändare online varje dag. Antalet uppkopplade maskiner beräknas snart överstiga 50 miljarder. Informationssamhällets alla behov och möjligheter kommer att fortsätta skapa stora mervärden.

Fint så, men när har någonsin ett verktyg, så som information, löst några egentliga problem? Nej just det, tänkte jag och skrev en kommentar till Vinnova om att det borde vara bättre att kalla det Interkationssamhället 3.0. Jag kände mig så smart så smart. Vilket begrepp, och så skönt det kopplar tekniska möjligheter till distribution med kognitiva processer och mänsklig samverkan. I ett och samma knippe :)

Men när jag hade tryckt iväg meddelandet, smaskat iväg arroganta kommentarer på Facebook och twitter tänkte jag kolla om någon ens använt ordet tidigare. Hrm…fick 5260 träffar på Google. Inte lika mycket som djursex (128 000) eller liktorn (33 800) men ändock. Dessutom hittade jag ett föredrag från Kairos Future om just övergången från Informations- till Interaktionssamhället.

Suck. Aldrig får man va först heller…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *