Life Cycle Management – that’s the shit

Har fått ett nytt ord på hjärnan – Life Cycle Management. Det är väl där allting börjar, det är väl där kapitel 1 i min bok om allt och hur det funkar tar fart och sätter grunden, eller? Jag brinner för utveckling. Jag när en dröm om att kunna hitta ett komplett sätt att arbeta med utveckling på alla nivåer; utveckling av verktyg, utveckling av verksamhet och processer och utveckling av organisationer och individer. Men utveckling utgår ju från något. Det ska ju liksom börja någonstans. Dessutom ska ju utveckling leverera något som ska ge någon sorts effekt. Det resultatet och den effekten ska ju tas omhand och förvaltas för att kunna leva vidare. För att utvecklas.

Det här bildar ju ett flöde där vi kan länka historia med nuet och framtiden. Det blir en modell som tar hänsyn till en mojängs hela livscykel, från vaggan till graven och allt däremellan. Det skulle ge utvecklingen och förvaltningen en bas att utgå från. Visst, det här är ju inte nytt, och jag är speciellt kär i ISO15288 sen tio år tillbaka där detta är extra relevant.

Men om vi skulle se allt som livscykler, både prylar, processer och människor, då kanske vi skulle kunna hitta generellt applicerbara mönster för utveckling. Idag krånglar vi till allt och vi har svårt att beskriva IT-utveckling i samma konferensrum som ledarskapsutveckling. Men med en gemensam och grundläggande modell för hur vi livscykelhanterar alla mojänger vi behöver för vårt företag eller vår myndighet eller kanske vårt samhälle så blir det lättare att beskriva utvecklingsinsatserna!?

Sen ska vi bara hitta ett sätt att visa hur alla dessa mojänger hänger ihop i den stora helheten…hrm…såvida det inte redan är gjort på ett tillräckligt snyggt sätt ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *