Lucid dreaming igen

Hade en frän dröm inatt. Jag vaknade strax efter fyra med två vitlökar i sängen. För att vädra ut döttrarnas vitlöksdoft som de skaffat sig på Subway under eftermiddagen gick jag upp och öppnade dörren till sovrummet. Eftersom min hjärna är lugnare nu efter handledarutbildningen i The Human Element lyckades jag somna om ganska snabbt.

Jag drömde att jag körde bil. Hela familjen var med. Den här drömmen har jag haft fem-sex gånger i vinter och den slutar alltid på samma sätt. Jag körde ganska fort på en landsväg och kom ifatt en bil som jag körde om. Under omkörningen mötte vi en annan bil och jag fick kasta mig tillbaka i mitt körfält. När vi med nöd och näppe undgick att krascha med den mötande bilen såg jag att det var en polisbil vilket fick mig att haja till. Vår bil började att sladda okontrollerat – så slutar alla dessa drömmar – och kanade över båda väghalvorna. Mitt i drömmen insåg jag att jag drömde, eftersom jag inne i drömmen kom ihåg de andra drömmarna jag haft :) Skithäftigt! Då insåg jag att jag kunde göra precis vad jag ville så jag lät bilen bli ett flygplan och flög upp från vägen där jag sladdade omkring och kunde kika ner på vägen istället. Bilen vinglade i luften så jag skaffade en stabiliseringsmojäng som gjorde färden lugnare.

Men precis när jag tänkte komma på nåt ännu coolare att göra… så vaknade jag. Vill du testa själv? Det här med att vara medveten om att man drömmer och att styra sina egna drömmar kallas Lucid Dreaming och det finns mycket skrivet om det om du är intresserad. Vill du testa själv? Läs inlägget Lucid Dreaming – Styr dina drömmar och gör ett försök. Eller läs någon av de många böcker som beskriver ämnet – Exploring The World Of Lucid Dreams, Lucid Dreaming – A Concise Guide to Awakening in Your Dreams and in Your Life eller Lucid Dreaming – Accessing Your Inner Virtual Realities.

3 thoughts on “Lucid dreaming igen

  1. Hej håller på att lära mig lucid dreaming går inte så bra. Kommer ihåg drömmen men är liksom inte medveten om att jag drömmer. Några tipps på vad jag kan göra.
    Mvh Kira

  2. Tålamod tror jag är en bra ingrediens:) Inte så rolig kanske men ack så viktig. Sen verkar det vara väldigt olika hur ofta de medvetna drömmarna kommer. Jag har långt mellan varven då det verkligen skapar varaktiga minnen av medvetenhet. Så träning är nog bara mitt råd. Det verkar också som att vanor och beteenden från vaket tillstånd slår igenom i drömmarna. Så om vissa fenomen återkommer i dina drömmar kanske du kan träna på att observera dessa, eller rättare sagt frånvaron av dessa, när du är vaken. Ett av exemplen är att det ofta inte är samma text på skyltar och löpsedlar om man i drömmen tittar två gånger på samma skylt. Att göra detta i vaket tillstånd och träna sig att dra en slutsats om jag drömmer eller är vaken kan hjälpa till att i drömmen göra samma sak och därigenom få insikten om att jag drömmer. Men jag tror träning och tålamod. Är viktigt. Hoppas att det går framåt! /peterA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *