När vattnet sjunker hittar man skatterna

Sedan midsommar har jag haft en väldigt lugn period, trots de 750 milen i bil som jag kört :) Det syns på bloggen och det syns på andra områden. Lång semester utan mejl eller telefonsamtal som jagat upp pulsen och adrenalinet. Vattnet har sjunkit undan för undan i takt med soltimmar, korsord och glass. Jag började sommarperioden med att kedjelösa 10 raka korsord, varav ett sinnessjukt svårt där man kunde ha en ELLER två bokstäver i samma ruta :D Jag insåg det inte då, men associationer och tänkandet utanför boxen blev en flykt undan den normala arbetsvardagen.

Under det vatten som sjunkit undan har det legat skatter och väntat. Jag har tänkt och funderat och kreerat. Associerat och vridit och tänkt bakofram och hitodit. Om just associationer, kreativitet, myntvändning… Det som är min medfödda gåva. Hur funkar det? Hur hänger det ihop? Varför är jag så bra på det här, och varför ställer det till med så mycket trassel i vissa situationer? Om det är ett bra sätt att lösa situationer på nya sätt, hur kan vi då arbeta för att skapa förutsättningar för möten och samtal att bryta sig loss från tradition och möta det okända.

Det har jag funderat, läst och skrivit på under sommaren :D Det är fantastiskt vilka insikter det ryms inom kreativ problemlösning, om det nu är det det heter. Jag har sökt en A-kurs i Psykologi med inriktning mot neuropsykologi för att studera det här lite närmre. Skulle vilja veta mer (såklart) och hitta sätt att använda i workshops och möten.

Kort sagt, att revolutionera den värld vi lever i. Om det inte var så här, hur skulle det vara då ;) Om det du beskriver appliceras i vår verksamhet, hur skulle det se ut?

Läs ett roligt exempel på hur (förvirrat) jag tänker på framgångarna.se/örnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *