Hektisk start på höstens termin

Jag som tänkt att jag skulle smygstarta lite på jobbet innan jag kom tillbaka. Jag som tänkte att jag skulle varva upp lite lugnt de första veckorna. Jag som tänkte att jag skulle hinna sitta och filosofera lite mellan varven. Skratta nu ni som känner mig, men så blev det ju inte :) Jag är nöjd över att ha kört semestern hela vägen ut med balkongrenovering och löpträning och fotbollscup och annat. Första veckan på jobbet smällde till med en intensiv heldag i stockholm på måndag, arbetsdag på tisdag med fyra olika contexts möten, och sen tre dagars utbildning i Radical Collaboration – Förtroendefullt samarbete.

Radical Collaboration, som på svenska kallas för Förtrodendefullt Samarbete, är en modell och en metodik utvecklad av Jim Tamm i samarbete med Ron Luyet, som också arbetar med The Human Element. Jag var på en föreläsning av Jim i våras och det var en inspirerande stund. Nu körde vi kursen i Sundsvall i tre dagar och det var ruggigt bra! Insikter om sig själv, och en förståelse om mina olika försvarsbeteenden i situationer som präglas av röd-zon. Vi arbetade praktiskt med övningar och tränade på konflikter och förhandlingar. Jag är nog ofta i grön zon, men inte alltid på grund av intentionen bakom utan ibland också som ett försvar mot det jobbiga om jag måste uttrycka mina åsikter och behov tydligt. Det kan låta snurrigt men det finns mycket i det jag ska fortsätta gräva i :) Och det blir värre när jag lägger in insikterna om mina kognitiva disinhivitioner, men de får jag ta senare ;)

Jag har just anmält mig till Lidingöloppet. Inte det stora på 30km, det var för det första stängt och för det andra är det alldeles för långt. Har ju bara sprungit 16km som längst i sommar och det är ju onödigt att knäcka sig :) Men det känns häftigt att ha ett mål, även om det bara är fem veckor fram i tiden. Tur att jag redan påbörjat både intervall, tempo och distansträning. Jag har också börjat käka mörk choklad eftersom det sägs förbättra utvecklingen ;)

Istället för att träna själv, jag behöver vila inför distanspass imorrn, medan Vican har barmarksträning har jag suttit på ICA i Kvissleby och druckit kaffe, spelat på travet, läst senaste numret av American Scientific Mind, skrivit anteckningar från kursen, skrivit blogginlägg och så där har det hållit på. Det var en skön timme helt ensam bland pensionärerna och inte alls den stressiga symbol jag trodde att det var när jag pluggade som värst, utan en skön stund för att honna ikapp mig själv :) Nåt jag ska fortsätta med!

Fan trot, men eftersom jag är både vetenskaplig och vidskeplig på samma gång så tar jag till alla metoder som finns :)

Kommentera