Talent management – struktur och kultur

Efter långt och träget arbete med att försöka nå ut via fler kanaler så har jag äntligen nått ett delmål :) Jag fick idag en debattartikel införd i Computer Sweden, läs den här. Jag läste ett spännande debattinlägg i tisdagens tidning som handlade om felrekryteringar och talent management, läs den här.  Jag gick och grunnade på artikeln hela dagen och undrade vad det var som jag reagerade på. Till slut insåg jag att det var tre grejer jag kände saknades, bland annat att inlägget fokuserade på individuella talanger och inte på den grupp och det lag som talangen ska ingå i. Att de skrev om struktur och verktyg var säkert baserat på det syfte de hade med debattartikeln, men jag ville ändå lägga till att det måste vara balans mellan kultur och struktur. Vi som sliter och jobbar med kulturell utveckling för att få effektivare grupper ser ofta hur individer växer och utvecklas, men att de inte får fram sin potential i den situation de befinner sig i. I matchen mellan struktur och kultur vinner alltid kulturen. Det konstaterade jag och Peter Tjernström redan för femton år sen ;)

Nu har ju det långa och trägna arbetet handlat om att samla och mobilisera kraft, och inte om att skriva en massa debattinlägg och artiklar ;) Så att jag fick in min första artikel i CS får väl ses som nybörjartur eller att ödet har skrivit en lite ouvertyr till mig att fortsätta spela på.

Vi får väl se om det blir nån fortsättning ;)
Nu tar jag kväll med glatt hjärta!

2 thoughts on “Talent management – struktur och kultur

  1. Hittade hit efter att ha läst artikeln i CS. Vad skönt att vi i alla fall är två som reagerar mot talent mgmt/rekryteringskvalité utan motsvarande ansats när det gäller organisationens kulturella status.

    Frågan är om inte marginalnyttan är större om samma kapital (tid/pengar/engagemang) hade satsats på organisationsutveckling istället för att höja ribban vid ex vis rekrytering. Det kanske blir nästa debattartikel :).

  2. KO, det är ju en skön teori! Att vi skulle kunna rekrytera vem som helst och istället lägga kraften på att utveckla teamen med alla dessa nya människor :) Hur skulle det se ut..hehe…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *