Vilka häftiga workshopupplevelser

Just nu är det mycket som händer. Och det händer överallt. Det är skoj såklart, men samtidigt mycket körigt. Jag har nog aldrig haft så mycket context switching som jag har just nu. På två dagar har jag kombinerat fyra kunduppdrag, linjechefsarbete på kontoret, säljarbete via mejl och snabba samtal och så hela privatlivet med egen träning och familj som jag vill umgås med.

Som tur är får jag massor av näring på alla områden. Nästan :) Och som tur är lär jag mig hur mycket som helst i uppdragen. På en av workshopparna körde vi en övning som jag aldrig gjort förut, men som jag kommer att ta med mig till andra sammanhang. Efter en introduktion och presentation körde vi incheckning. I vanliga fall handlar incheckningen om en verbal beskrivning av läget just nu och hur närvarande jag är i rummet. Jag brukar ju ta med mig fotografier också för att associera lite friare. På den här workshopen ställde vi tre frågor; 1) Vill jag vara här? 2) Vad är det som gör det? 3) Vilka konsekvenser blir det om jag berättar detta för gruppen? Deltagarna fick reflektera enskilt en stund, och sedan bolla med en kollega i bikupeform en stund. Därefter fick de fysiskt visa sin vilja och inställning genom att flytta stolen. Om de ville vara med riktades stolen in i mitten av ringen, och om de inte ville vara med riktade de stolen bakåt, ut ur ringen :) Alla lägen däremellan visade på gradskalan av vilja.

Det var fantastiskt kraftfullt. Det förekom alla varianter av rörelser i stolarna, och det blev väldigt bra samtal om vad som gjorde att de vridit eller suttit kvar, hur de kände det just nu. De fick också ge utlopp för sin egen nyfikenhet på de andra i gruppen och fråga kollegor om tankar och känslor i stunden. Det kom fram väldigt många ärliga beskrivningar av vad som lockade att stanna och vad som hindrade att närvara fullt ut.

Lagrat i minnet och återväcks vid behov :) Idag är det workshop igen, men annan lokal, annat syfte och annan kund…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *