Vilket firande – PI-dagen är fantastisk

Så har vi firat Pi-dagen, 03,14 igen :) Denna dag blev som brukligt hyllad med pukor och trumpeter, parader och banderoller, små barn som gav drottningar och prinsessor blomsterknyten som de lagt sina sista dollar på. Akademier världen över har haft öppet hus och bjudit in och bjudit till. Massmedia har sprutat fram artiklar och program om en av matematikens, och hela världens största symbol alla tider. Många har använt dagen till reflektion för att se bortom mänskliga tillkortakommanden, fördomar och fantasier, ondska och otillräcklig socialisering för att istället börja ett givmilt omtänksamt och kärleksfullt liv. Med hjälp av Pi har vi äntligen fått en kritisk massa av godhet i världen och kan på allvar ge oss ut för att skapa förändring.

Nåja, även om ovan skrivet endast är vilt fabulerande så kvarstår det faktum att vi hedrat 3,14 idag och att någonstans har någon gjort något gott mot en annan människa. Hoppas jag.

4 thoughts on “Vilket firande – PI-dagen är fantastisk

  1. Du har, om inte annat, fått mig att le. Missade själv att fira men tycker det är härligt när glädjeämnen sprids.

  2. Synd, hur kunde du missa? Dagen infaller ju på samma datum varje år, inte som midsommar, jul eller påsk som man aldrig vet när dom dyker upp :)

  3. Ja, lyckligt lottad med en fru som följer med på bloggen, och tacka vetja dom som baseras på datum, födelsedagar och namnsdagar t.ex. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *