Chris Rock – Bättre än Obama

Vi satt och såg på Chris Rock i lördags kväll. Det var en och en halv timme rå humor i maxfart. Programmet saxade uppträdanden från hans världsturné och vi fick se klipp från både London, New York och Johannesburg. Han hade en enorm svada och levererade skämt efter skämt, mycket kopplat till rasism och ofta beskrivet från andra sidan myntet ;) Precis det jag gillar. Ibland gick han över gränsen, och någon gång kändes det inte så roligt, men ofta var han alldeles lysande.

Efter nästan en timme hittade jag dock ett mönster i hans retorik. Ja just det, retorik. Jag la märke till fler och fler retoriskt snygga formuleringar, vändningar och meningsbyggnader. Han återupprepade, han treklangade, han appelerade till både logik och känsla :) Han hade grymma öppningar och perfekta slutsatser, vilket gjorde att jag köpte ett ibland något ihåligt mittparti. Trodde att standuppare hade ett annat sätt att skriva, men det här var ett klassiskt tal :)

Han nästintill mässade vissa avsnitt och la in en stor del eget engagemang och jag upplevde att han själv hade väldigt roligt uppe på scenen. Ge honom en annan talskrivare och han blir USAs nästa svarta president ;) Så bra var han!

Men se till att han står still! Nu gick han fram och tillbaka som en stressad burleopard :)

Se själv på youtube, t.ex. ”Nobody gives less of a fuck than George Bush” :D

4 thoughts on “Chris Rock – Bättre än Obama

 1. Chris Rock rocks…
  Visst var han bra som tusan och jag gillar hans retorik. Markattan är dock böjd att hålla med om att han kunde stå still lite nu och då. Promenerandet på scenen gör att man funderar på om han STÅR för det han säger.

  Jag önskar god lycka i studierna och hoppas på MVG, om man nu kan få det på din nivå.

  Markattan

 2. Jo, sant *garv*, men jag tror ändå att han GÅR fram hos den stora publiken :D Ouch, ramlade garvande av stolen här, pust, stånk, stön :)

  Nja, jag hoppas inte på mvg, för då skulle jag ha misslyckats. Jag siktade ju på G för att inte overdo it, men å andra sidan om jag misslyckas så har jag ju för en gångs skull inte nått min ambitionsnivå :) Så hey, jag är home-free och lyckas hur jag än gör :) Hurra!!

  Nej, aaargghhh, fasen, då går jag ju i fällan igen. Inte ens denna gång gick det att misslyckas. Nehej, nu är målet uppnått hur fasen jag än gör. Får man inte va gla… då skulle det alltså-

  -vanu, det ringer på dörren-vänta lite-va fasen-vadå följa med-lägg av-jag vill inte ha nån tröja på mig-skumt långa ärmar den har-slam-kallt-följa med-sitt-brummm-kliv ur-kallt-gå-öppna-in här-varmt-gå-låsupp-slam-lås-kasta nyckeln-va mörkt det är-hallå-…-…-hallååå-

 3. Aj då, hoppas att jag inte ställt till det för dig nu.

  Men med dina nypluggade insikter kommer du nog snart lös igen, hoppas jag.

  Vill du ha något lugnande att sova på?

  Markattan

 4. Ingen fara, verkligheten är skapad i mitt eget huvud och eftersom jag bär med mig min sanning så är jag snabbt ute igen som synes…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *