Fantastiskt korkade postkodlotteriet

Fy för den lede. Här har dagen varit så bra. Jag har producerat ett tight projektkontrakt och jag har haft ett intensivt hållbarhetsmöte med tillhörande kreativ lunch. Jag har skjutsat fru till tåget, hämtat hängiga barn och ändå lyckats reseräkna och administrera internt medan de ritat och gjort läxa. Vi har tränat stormaktstiden och räknat matte och jag har sorterat bilder och…  så där håller det på.

Tills vansinnet slår mig som en hammare i pannan! När jag gick igenom posten hittade jag ett tjockt kuvert i högen bland räkningar. Spännande är det att hitta något annat än sifferpapper, men döm om min förvåning när det var ett brev från Postkodlotteriet där de gör reklam för sitt korkade lotteri. Det var inte bara ett brev, utan de hade skickat med en lott i form av ett pappkort också :( Hur många träd har fått sätta till för detta elände?

Till råga på allt listar Postkodlotteriet de organisationer som de stödjer, bland annat Naturskyddsföreningen, Greenpeace, Nordens Ark och Världsnaturfonden. Ingen av dessa borde vilja förknippas med detta bedrövliga resursslöseri!? För mig som arbetar i en organisation som har ansvarsfull utveckling som ledord är detta ett bra exempel på hur man inte ska göra för att vara trovärdig.

2 thoughts on “Fantastiskt korkade postkodlotteriet

  1. Taget, men ändå korkat att man måste anmäla… Ännu värre var det förra utskicket till min fru då hon fick ett plastkort präglat med sina uppgifter :( Snacka om resursslöseri tvärtemot de uttalade intentionerna…

    Så, nu är jag spärrad :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *