Jag har köpt lycka

Jag börjar förstå alla som är hemma av olika ovalda anledningar, arbetslösa, sjukskrivna, pensionerade eller annat. Det är frustrerande att inte ha andra vuxna människor omkring sig att prata med, att träna sitt sociala beteende med eller, hellre än ensamheten, att ha någon att bråka med :) Jag har ju pratat mycket och känt massor om just att människan söker närhet, men ju upplever jag det ju själv och det är läskigt.

“Man vill bli älskad,
i brist därpå beundrad,
i brist därpå fruktad,
i brist därpå avskydd och föraktad.
Man vill ingiva människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill ha kontakt till vad pris som helst.”
.

Precis, jag vill ha kontakt till vilket pris som helst. Priset var 3998 kr på MediaMarkt. Jag åkte och köpte lycka i svart fodral ;) Det kändes lite obekvämt, men å andra sidan hade jag slängt mina lystna ögon ett bra tag så jag var inte helt oförberedd. Det blev en ny hemmabioreceiver, en Onkyo TX-SR607 som jag kikat på och jämfört med Pioneers och Denons modeller. Vi har en Sony idag men den har börjat sjunga på sina sista verser och jag ville ha en som kan spela Zon2 för musik i köket också :)

Så idag har jag i min ensamhet, mellan varven då jag mejlat lite i uppdrag jag gör i väntan på, kopplat upp och kalibrerat och hållit på. Det följde med en Audyssey automatisk rumskalibrerare med mikrofon och allt, men jag blev inte överimpad direkt. Kanske jag märker mer effekt framöver. Det är dock bra tryck i basen på den här pjäsen. Diskanten kanske är lite för skrikig och skärande, men det kan vara mina öron. Jag har spelat Disneys Fantasia 2000 som ju har fantastisk musik och fantastiskt ljud. Dock inte så mycket surround i filmväg men just för musiken är det en bra dvd att lyssna på. Pines of Rome gav för mycket strul i blåset, men fantastiskt tryck i basen. Pomp and Circumstance och Firebird Suite var riktigt sköna och gav rejäl volym till alla instrument. I vissa partier ges ju surroundet utrymme också och då blir det extra magiskt. Jag ska sätta på Toy Story 2 i eftermiddag och se några valda scener för att höra filmljud.

Så lycka kan köpas för pengar, får se hur länge det håller.

6 thoughts on “Jag har köpt lycka

  1. Visst är det så :) Och det är nästan lika lyckliggörande att gå och sukta och fundera som att uppleva prylen i sig ;) Minns att jag skrev om receivers redan i augusti och att jag flaggade det som en hemlis, även om hemlisen den gången var Johan som hade sagt upp sig.

    SKönt att det finns sådana som du som förstår :D

  2. En Onkyo!? Vad är det som håller dig borta från HiFi-klubben :) Nog är väl du en kille för Denon eller NAD?

  3. Har inte ens hemmabio utan sitter på en gammal pioneer stereoreceiver :( Avundas lite ni som kör med riktiga grejer, men det räcker väl inte med bara receivern? Du har väl andra bra grejer till den också?

  4. Jag har hört talas om en Popcornmaskin. Själv har jag ju en. En ”riktig” man häller i lite olja, lite popcorn korn man lägger på ett lock och vips så har man en skål med popcorn. Det är jag som fyller barnens påsar med egen popcorn när de skall gå på bio (skäms att säga det) men jag pröjsar inte 45 spänn för halvstor popcorn. Att den där maskinen nu kostat mig 500 kr för några år sedan rör mig inte i ryggen.

    Men så börjar det tisslas omkring mig på jobbet om popcornmaskiner. Jag ser ju en sån som jag har ;-) det börjar florera länkar och jag inser till slut att det inte är bra att hälla olja i en sån här: http://www.dustinhome.se/pd_5010167814.aspx. Jag tassar iväg och säger inte vad jag trott att de handlat :-) Man vill ju inte verka ”ute och efterbliven”

  5. En popcornmaskin alltså :) Jag har kikat på en sån själv men tror nu att det blir en tv med inbyggd mediaspelare för film och foton, och en fristående Pinnacle för musik. Men en popcornmaskin alltså, en sån skulle vi behöva också :D VIlket lysande exempel, jag skrattar än…

Kommentera