Mitt spanska mål är nått

Jag var en av de första som våren 2012 hoppade på den nya tjänsten Duolingo. På TED hade jag sett en fantastiskt inspirerande föreläsning med Luis von Ahn – TED: Massice Scale Collaboration. Jag fick ett beta-abonnemang och efter att ha testat alla de tre språken – spanska, franska och tyska – började jag att plugga spanska. Efter ett halvt år var jag biten och skrev ett energiskt inlägg om både möjligheterna att gratis lära sig ett nytt språk och möjligheterna att samarbeta – Massive scale collaboration – Duolingo. Efter ytterligare tre år har jag nu tagit mig igenom alla klasser och alla lektioner i Duolingos spanskautbildning! En stor hjälp var appen jag kört på iPhone, som gjort det möjligt att genomföra en lektion var som helst och när som helst. Och många lektioner har det blivit. På köpet har jag lärt mig 2064 ord på spanska, lärt mig 67 olika ordgrupper (de färgade cirklarna i kursprogrammet nedan) och nått Level 14 med graderingen “35% fluent in spanish” :) I den enormt höga bilden nedan syns alla de klasser och ordgrupper man kan studera i spanska. Och äntligen är jag klar. Nu återstår att repetera och träna för att få upp alla till full styrka i gulaste guld. Och att kanske ge mig på fortsättningen på duolingo.com – att översätta texter från engelska till spanska – för att ytterligare förkovra mig. Men som sagt, först fira denna seger som är enorm!Duolingo Total 2015-12-21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *