Sustainability och The Human Element

En dröm jag har är att vi ska kunna förbättra vårt samhälle och lämna över något till våra barn som vi kan vara stolta över. Ett samhälle som är mer jämställt, mindre girigt, bättre på att fördela resurser, mjukare mot miljön och där vi är mjukare och trevligare mot varandra. Jag har trott att det skulle kunna göras med fantastiska IT-system och acvancerade verktyg, jag har en gång tänkt att vi skulle revolutionera världen med slimmade processer och jag har senaste åren varit övertygad om att det är vi människor som behöver förstå oss själva och vår plats i livet och att det är här den långsiktiga hållbarheten skapas. Det här jobbar vi med på Frontwalker och trots att vi är ett litet kontor i Sundsvall så har vi riktigt hög kompetens inom alla dessa områden.

Men efter att ha läst Ken Wilbers fantastiska bok A Brief History of Everythinghar jag nappat på Integral Theory där tanken är att vi kan nå ännu högre höjder genom att integrera olika ämnesområden. Utöver effekterna med en IN-sida och en UT-sida som jag beskrev tidigare i Frukostprogram i The Human Element kan vi se en enorm kraft när vi sammanfogar verktygen, processerna och de mänskliga aspekterna i samma modell och i samma planering. Det blir en kraftfull samlad hållbar utveckling där vi med metodiskt arbete inom förändringsledning säkerställer att vi når både IN-sida och UT-sida och där vi utvecklar både verktyg, smarta arbetssätt och människor på samma gång – för att nå ett hållbarare samhälle – socialt, hälsa och miljö.

Max Hamburgare har arbetat många år med hållbarhet inom flera områden, både socialt och miljömässigt. För att nå dessa effekter utbildar de alla sina chefer i The Human Element eftersom det ger en självinsikt som får dessa att bli effektivare och må bättre. De stannar längre på Max och de blir bättre chefer för sina anställda. Dessutom skapas en handlingskraft som sprider sig ända ut till kunderna, som ett fantastiskt skönt exempel där en av deras hållbarhetsinitiativ är att kunden själv ska kunna välja sin mat och den miljöpåverkan som den ger. Öppenhet, Egna val och Självinsikt är ju bärande delar av The Human Element och det är precis det som präglar Max arbete med sina anställda och sina kunder. Se den inspirerande föreläsningen av Pär Larshans från Max Hamburgare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *